Ana Radojević GlibetićAna Radojević Glibetić |

Одржана произивка играча Колубаре, ФСС демантује информацију о одлуци суда у Лозани

Шеф стручног штаба Фудбалског клуба Колубара Верољуб Дуканац одржао је данас прозивку играча пред предстојећу првенствену сезону.

Присутним играчима обратио се и председник ФК Колубара Драгиша Урошевић који је играче и стручни штаб упознао са актуелним поступком који клуб води пред Судом за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани. “Желим вам пре свега пуно здравља и среће у предстојећем припремном периоду, да вас заобидју повреде што је најважније”, рекао је Урошевић. Урошевић није желео да коментарише превише у вези поступка који се води пред ЦАС -ом, већ је искористио и ову прилику да се јавно захвали правном тиму ФК Колубара на одлично обављеном послу.

ФСС – “Нису тачни наводи да је CAS усвојио жалбу ФК Колубара”

Иначе, раније данас медији су објавили да је  ЦАС одлуку ФСС-а ставио ван снаге, процењујући да је казна у виду девет одузетих бодова Колубари тежине испадања из Суперлиге биле преурањена, поготово јер клубови који се сумњиче да су са екипом из Лазаревца учестовали у намештању утакмица, суботички Спартак и Младос ГАТ, нису на сличан начин санкционисани, већ само новчано. Према сазнањима Спорт клуба, ЦАС је оваквом пресудом вратио Колубару у елиту, јер би са девет враћених бодова клуб из Лазаревца такмичење завршио на првом месту плеј-аута, не на претпоследњем.

Одлука Фудбалског савеза Србије „привремено је стављена ван снаге“ а суд у Лозани најавио је да ће коначна пресуда бити донешена 21. јула када би требало да почне нова сезона у најелитнијем домаћем такмичењу.

Након тога, ову информацију демантовао је ФСС који се огласио саопштењем:

“Нису тачни наводи да је CAS усвојио жалбу ФК Колубара, напротив одлуке Дисциплинске комисије и Комисије за жалбе ФСС остају на снази до окончања поступка пред CAS, али се неће спроводити. ФСС је именовао адвокатски тим и има рок да достави свој одговор на жалбу ФК Колубара до краја следеће недеље.

Дакле, поступак је тек у почетној фази, CAS данас није одлучивао о жалби ФК Колубара.

Истовремено, CAS је водио рачуна о значају које поступак има по учеснике и чињенице да је првенство 2022/2023 окончано, а да је сагласношћу обеју страна планирано да одлука по жалби ФК Колубара буде донета пре почетка првенства 2023/2024. CAS је на становишту да због претходно наведеног неће да прејудицира своју одлуку о жалби ФК Колубара ни на који начин којим се погодује или прави штета некој од страна.