Ana Radojević GlibetićAna Radojević Glibetić |

Предузеће које је било пред затварањем успешно се опоравља

Дугогодишњи проблем водоснабдевања са којим се општина Лазаревац суочава, по речима директора комуналног предузећа, интензивно се решава у последњих годину и по дана и на добром путу је да буде решен.

У прошлој години стављена су у експлоатацију три нова бунара, ове године још два, а у плану је да још два буду избуишена на Пештану.

Извршена је и регенрација осталих бунара, што заједно са смањењем губитака у мрежи допринело да ове године не буде већих проблема са снабдевањем водом.

Што се тиче нове механизације, купљњне су две машине за кошење, а до краја новембра од надлежног министарства као донација стижу четири нове смећарке и једна комбинована машина.

Ракић се захвалио свима који су учествовали у санацији предузећа, које је по његовим речима, било пред затварањем.

„Ми сад очекујемо још једну траншу везано за порезе и доприносе, затим још једну до Нове године. Огромна су то дуговања која ће трајати сигурно наредне две, три године. Успели смо да са радницима који до сада нису тужили, а којима се дугује, договоримо уз присуство арбитраже, да им се у наредне две године дуговања исплате кроз месечне рате. Зараде запослених, порези и доприноси се редовно исплаћују.

Када је реч о дуговању за струју, потписан је репрогам и рату од 7 милиона 36 хиљада обезбеђује општина, као оснивач предузећа“, каже Ракић.

По његовим речима водоснабдевање Лајковца је такође сада редовно, као и Ћелија, што годинама није био случај.