Nove Masine za JPKP
ПравеПраве |

Никодијевић уручио кључеве нове машине за лазаревачке комуналце

Председник Скупштине града Никола Никодијевић уручио је данас у Лазаревцу кључеве нове мултифункционалне машине за потребе ЈПКП-а „Лазаревац”. 

Овом догађају присуствовала је секретарка за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић, као и председник општине Лазаревац Бојан Стевић. 

Никодијевић је истакао да општина Лазаревац има велики значај за Град Београд, који се са посебном пажњом посвећује проблемима становника Лазаревца. 

“Данас смо предали кључеве нове мултифункционалне машине предузећу „Лазаревац”, али се помоћ Града овом предузећу и општини тиме не завршава, будући да ћемо ускоро обезбедити и четири нова камиона за одношење смећа. Лазаревац није једина општина која добија ову врсту помоћи од Секретаријата за заштиту животне средине, с обзиром на то да ће сличну помоћ ускоро добити и општина Обреновац. “, рекао је он.

Он је подсетио да је на територији општине Лазаревац у претходном периоду било пуно дивљих депонија, од којих је велики број саниран.  

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић захвалио је председнику градске скупштине и секретарки за заштиту животне средине на вредној донацији.
“Нова мултифункционална машина ће нам значити много у борби против појаве дивљих депонија. Наше ЈПКП „Лазаревац” је у годинама за нама имало пуно проблема са механизацијом, али се ситуација поправила и посао се обавља све квалитетније. Томе ће допринети и четири нова камиона за смеће које ћемо ускоро добити. У питању су три камиона запремине 16 кубних метара и један камион запремине 12 кубика”, прецизирао је Стевић. 

Вредност нове мултифункционалне машине коју је добило ЈПКП „Лазаревац” је 16,2 милиона динара са ПДВ-ом.