Ana Radojević GlibetićAna Radojević Glibetić |

Мирослав Томашевић добио отказ у ЕПС-у

Смењени в.д. директора ЕПС-а Мирослав Томашевић добио је отказ, сазнаје портал „Времена“. Решење о отказу је истакнуто на огласној табли, а као разлог се наводи одбијање запослеслонг да са послодавцем потпише анекс уговора о раду који му је понуђен ради премештаја на друго радно место.

Томашевић је био в.д. директора ЕПС-а од марта 2022. до јуна ове године када је смењен. Он је после годишњег одмора враћен на посао 3. јула.

Томашевићу решење о отказу није уручено већ је истакнуто на огласној табли.

Повереник синдиката „Независност“ који је запослен у ТЕНТ-у Драгослав Љубичић за портал “Времена” каже да „Томашевић то није заслужио“.

„Он је пример како људи од струке, интегритета и части воде предузеће као што је ЕПС. За кратак период је он успео да од дављенника направи предузеће које је поново почело да прави профит. Очито то неким структурама у врху државе није одговарало и на овакав начин се обрачунавају са људима”, каже Љубичић.

Подсетимо, ЕПС је у јуну ове године добио ново руководство. За в.д. директора именован је Душан Живковић, док је председник Надзорног одбора Олуф Улсет.