Ana Radojević GlibetićAna Radojević Glibetić |

Проглас лазаревачких одбора Двери, Заветници и Нови ДСС

Грађани, радници, академици, синдикалне групе,  чланови радних тела , чланови и симпатизери политичких странака! 

Пред нама се одиграва отимање EПС-а, ЕПС-а коју су деценијама својим тешким радом градили наши дедови , наши очеви и мајке, наша браћа, сестре, стричеви и ујаци! 

Пред нама се дешава отимање Елекропривреде Србије која нас је уз  Ђердап и Дримско лимске ХЕ, ТЕ Костолац и Никола Тесла и РБ Колубару  годинама хранила и још увек храни, ЕПС-а и свих њених организационих јединица која дан данас обезбеђује радницима исте и онима који то нису егзистенцију својих породица у Лазаревцу, Костолцу, Обреновцу, Бајиној Башти, Београду, целом доњем подунавју и источној Србији!

 Уништиће и распродаће  ЕПС, уништиће нам привреду,  градове , породице, уништиће нам будућност наше деце! 

Нашем друштву нису потребни устанци, већ саборност, јединство, слога, демократски дијалог, културна и духовна обнова и сходно томе позивамо све релевантне чиниоце у нашем друштву да се придруже потписивању прогласа и да се заједно посветимо  очувању и заштити наших националних интереса који су предуслов  за обнову економског просперитета наше отаџбине. 

Прогласом желимо да скренемо пажњу да су сва наша предузећа као и  наша земља угрожени, и да је потребно да одбранимо наш интегритет и слободу као и економски суверенитет. 

Угрожени смо због низа услова који се постављају из страних центара моћи као ни једној другој држави, угрожени смо због насртаја на наш интегритет и отимања свега што је наше, што је у власништву сваког грађанина Србије! 

Интереси грађана Србије морају бити стављени изнад страних интереса и мора доћи до поништења одлуке о промени правне форме ЕПС-а из ЈП у АД. 

Позивамо све организације које делују на територији Лазаревца, Обреновца, Костолца, Пожаревца, Бајине Баште, Доњег Милановца, Београда ,  грађане, раднике, синдикалне организације свих јавних предузећа које чека иста судбина као ЕПС, припаднике невладиног сектора, патриотске организације, еколошке активисте, активисте на друштвеним мрежама, политичке странке да се супроставе распродаји државе и да дигну глас сви у један: 

 “Не дамо ЕПС, не дамо Србију!” 

Срећно! 

У Лазаревцу 12.06.2023 год. Иницијатори прогласа: Општински одбори: -Српски покрет Двери Лазаревац -Српска странка Заветници Лазаревац -Нови ДСС Лазаревац