ПравеПраве |

Како је гласао Лазаревац

На градским изборима који су одржани у недељу, у општини Лазаревац је гласало око 67.14% бирача од укупно 50 324 уписаних у бирачки списак. На парламентарним изборима, тај број је износио 67.62%, од 50 452 бирача.

Према прелиминарним резултатима листа “Србија не сме да стане” освојила је у Лазаревцу око 41%, док је другопласирана листа “Србија против насиља” освојила око 26%. Следе СПС са око 7,6%, коалиција НАДА 6,5%, Ми глас из народа око 6%, Национално окупљање око 4,4%.

На већини од 64 бирачка места највише гласова освојила је листа “Србија не сме да стане”. Листа “Србија против насиља” највише гласова освојила је на седам бирачких места у централном делу Лазаревца, ОШ “Дуле Караклајић” три бирачка места, у згради општине два, у Центру за културу на једном месту и у клубу пензионера.

Листа „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ победила је у 11 београдских општина на локалним изборима док је листа „Србија против насиља“ освојила највише гласова у шест градских општина.

Најбољи резултат листа око Српске напредне странке (СНС) остварила је у општини Сурчин, где је освојила око 54,7 одсто гласова, а више од 50 одсто гласова добила је и у општинама Сопот, Барајево и Младеновац.

Та листа победила је и у општинама Гроцка, Обреновац, Земун, Лазаревац, Раковица, Чукарица и Палилула.

Листа „Србија против насиља“ најбољи резултат остварила је у општини Врачар где је освојила 48,4 одсто гласова, а победила је и у општинама Вождовац, Звездара, Нови Београд, Стари град и Савски венац.