ПравеПраве |

Проглашена листа Бирамо Лазаревац Иван Тодоровић

На локалним изборима у Лазаревцу који се одржавају 2. јуна, под бројем 3 на гласачком листићу је листа коалиције БИРАМО ЛАЗАРЕВАЦ.

Носилац листе је дипл. правник Иван Тодоровић Тоша, док је први на листи Влада Марић дипл. инж. рударства из Миросаљаца.

Коалицију чине Народни покрет Србије, Демократска Странка, Ново лице Србије, Зелено-леви фронт, Не давимо Београд, Еколошки устанак-Ћута, Покрет слободних грађана.

“Лазаревац је општине у којој су се у претходних 12 година нагомилали проблеми, а ми смо људи који знају те проблеме да препознају и да реше”, рекао је Тодоровић.

Влада Марић истиче да је Лазаревац угрожена и развлашћена општина.

Угрожени су пре свега грађани због загађености ваздуха и проблема са пијаћом водом. Он додаје да су путеви посебан проблем, пре свега јер Лазаревац нема прилаз аутопуту, али и да су постојећи регионални путеви, као што је пут кроз Јунковац, “рупа до рупе”.

“Како смо развлашћени? Пре свега развалашћена је месна заједница, у којој Савети више не постоје, већ су све одлуке централизоване, а мештани се ништа не питају”, рекао је он.

Марић се осврнуо и на угрожена права радника, како у приватном тако и у јавном сектору.

“Што се јавног сектора тиче, због Закона о забрани зпошљавања, радници се запошљавају преко посредничких фирми, где се врши рекет радника и то преко обреновачких фирми. Осим Обреновца угрозио нас је и Уб и такозвана “Убизација” Лазаревца јер су, пре свега, директори свих предузећа Услуга, Грађевинара, Угоститељства постављени из Уба”, објаснио је Марић истичући да поштени, образовани, искусни и способни људи који чине листу “Бирамо Лазаревац” ове проблеме знају да реше.

До сада је проглашено пет изборних листа за лoкалне изборе у Лазаревцу.

  1. Александар Вучић – Лазаревац сутра
  2. Руска странка
  3. Бирамо Лазаревац – Иван Тодоровић
  4. ГГ Ми снага народа- проф др. Бранислав Несторовић
  5. Крени-Промени