ПравеПраве |

Двери и Заветници подржавају удружење Свети Сава у борби против наркоманије(ВИДЕО)

Представници изборне листе “Национално окупљање” одржали су данас конференцију за медије у Лазаревцу. Повод окупљања код згарде “Вреочанка” на Северној магистрали, био је недавни догађај на том месту, када је један човек избоден ножем, због чега су приведени отац и син из Лазаревца.

Овом приликом они су пружили пуну подршку удружењу “Свети Сава” у борби против наркоманије, замерајући актуелној власти то што ни на који начин није подржала ово удружење.

Проф. др Ратко Ристић, кандидат за градоначелника Београда коалиције Девери-Заветници, рекао је да је проблем наркоманије у Целој Србији евидентан и да имамо преко 50 000 регистрованих зависника, а процена је да је тај број три пута већи. Највећи број регистрованих наркомана је у Београду.

“Што се Лазаревца тиче, ми знамо да је у последње време по један млад човек умирао због коришћења дроге. Формирано је удружење Свети Сава које је у последње време радило на идентификацији нарко дилера и едукацији омладине. Оно што је разочаравајуће јесте што власт овом удружењу не пружа помоћ у његовом деловању”, рекао је Ристић.

Он је додао и да би требало да се подигне ранг полицијске станице у Лазаревцу, како би имала одељење за борбу пртотив наркоманије.

Радмила Васић из Српског покрета Двери подсетила је на посету Александра Шапића Лазаревцу, пре избора прошле године, када је обећао да ће решити проблем наркоманије у Лазаревцу, формирањем безбедносних зона код основних и средњих школа, а ништа од тога није урађено.

Бојана Букумировић из Српске странке Заветници истакла је да полиција која је додељена свим школама после трагедије у Рибникару, више у школама не постоји, те да су деца незаштићена.