ПравеПраве |

17. децембра ћемо да окренемо политику на људе, а не на инвеститоре (ВИДЕО)

Кандидат за градоначелника листе “Србија против насиља” проф. др Владимир Обрадовић, присуствовао је у петак трибини женске мреже коалиције на тему “Како до Србије без насиља над женама” коај је одржана у Лазаревцу.

“Што се конкретне тиме тиче, насиље над женама, ја мислим да тежиште треба преселити на превенцију и да све треба учинити да до насиља не дође. Насиље које видимо над женама је само врх леденог брега једне опште неравноправности у нашем друштву”, рекао је он.

Када је реч о изборној кампањи, Обрадовић истиче да је у Лазаревцу био неколико пута и да у разговору са Лазаревчанима углавном чује исто, а то је незадовољство у смислу животног стандарда, ниских примања и високих цена, али и да је посетио и рубне делове општине где се мештани тих места углавном жале на недостатак водоснабдевања, канализације и лошу инфраструктуру.

Он додаје да млади напуштају Лазаревац, али и Србију јер атмосфера није мотивишућа, а политички утицаји су јаки.

“Да кренемо од запошљавања, да ли се у Колубари запошљавају најбољи стручњаци на најбоље место, или је ту преовлађујућа партијска припадност”.

Обрадовић додаје да је децентрализација неминовна и да људи сами одлучују шта је то што је њима потребно у њиховој средини.

“Град мора равномерно да се развија и ако имате богат и развијен Лазаревац, онда ћете сигурно имати богат и развијен Врачар”.

Он је додао да је добра власт она која је смењива. Истакао је да је политика свуда око нас, те да и то да ли вам је каснио превоз или не, недостатк лекара и сл., све су то појавни облици политике, додајући да тренутно међу људима углавном влада страх.