Ana Radojević GlibetićAna Radojević Glibetić |

Штаб: Преминуо првооболели, нема нових случајева у Лазаревцу (ВИДЕО)

Првооболели од Covid19 на територији општине Лазаревац, преминуо је у среду у поподневним часовима у КБЦ „Драгиша Мишовић“, саопштено је данас на конференцији за медије која је одржана након 15. ванредне седнице Штаба за ванредне ситуације.

„Реч је о мушкарцу старом 70 година који је хоспитализован на Инфективној клиници 20. марта, а потом преведен на КБЦ „Драгиша Мишовић“, код кога је потврђена инфекција вирусом Covid 19, нажалост преминуо је јуче, 1. априла“, саопштио је директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, др Јован Милојевић, додајући да и поред тога што је његово здравствено стање дуго било стабилно, ова болест уништава функцију плућа, те долази често до наглог погоршања где ни респиратор не може да помогне. Милојевић је изразио саучешће породици преминулог.

Он је рекао и да нових случајева оболелих нема у Лазаревцу, те да у последња 24 сата није било лица послатих на даљу дијагностику.

Саучешће породици изразили су и председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић, као и државни секретар Бојан Стевић. Они су апеловали на све суграђане да поступе по мерама Владе Републике Србије и остану у својим кућама.