ПравеПраве |

Празници су време хуманости

Већ четири године за редом за Нову годину и Божићне празнике, хуманитарна организација БУДИХУМАН.12 – ЧИБУТКОВИЦА дели поклон пакетиће.

“Ове године спремили смо преко 200 пакетића угроженој деци са територије општине Лазаревац. Поред пакетића у овој години помогли смо три породице у виду хране, одеће и школског прибора. У свему овоме за ових пет година хуманитарне организације БУДИХУМАН.12 – ЧИБУТКОВИЦА помажу нам приватници који се одазивају како за хуманитарне акције, базаре исто тако помажу и новчано за лечење малишана. Доста људи јавља се широм Србије као и људи из дијаспоре, који желе на неки начин да помогну”, каже Влада Радосављевић организатор акција.

Коме је највише потребна ваша помоћ?

“Пре свега на првом месту су деца којима је потребна новчана помоћ за лечење у Србији и иностранству. За непуна три месеца на рачуне деце уплаћено је 1.600.479,00 динара ( 13.563 €). У сваку нашу уплату породице су упућене, а исто тако може се видети и на сајту фондације Буди хуман Александар Шапић – Београд. Помогли смо сваком детету у Србији, а трудићемо се у будуће да још више помажемо малишанима да дођу до свог лека и да имају нормално детињство као и сва остала деца”.

Нарочито помажете деци из Лазаревца?

“Овим путем позивам све хумане људе да помогнемо нашим суграђанима, малом Кости Лешевићу, који се налази у Америци на лечењу и за његове терапије и остало потребно је много новца. Имамо малог Стефана Степића који се вратио са операције и престоје му терапије у Србији и нашој Јани Симић из Лазаревца, која има карцином. Овим путем желим још једном да се захвалим свима који су уз нас од прве хуманитарне акције, пре свега уз ове малишане, јер без њих ни ми не би све ово постигли”.