ПравеПраве |

Михаило из Лазаревца млади лидер светског победничког тима

У новембру прошле године одјеклнула је вест да су студнети ФОН-а освојили су прво место на светском такмичењу у решавању друштвено-одговорних пословних проблема у литванском Вилњусу.

Оно што је за Лазаревац посебно значајно јесте да је лидер овог шампионског тима млади Лазаревчанин Михаило Ракићевић.

Наиме, чланови Case Study Club-а part of BCA SEE Михаило Ракићевић, Јована Првуловић, Ана Сламарски и Тијана Поњарац, освојили су прво место на Creative Shock-у, светском такмичењу у решавању друштвено-одговорних пословних студија случаја у Вилнијусу, Литванија у периоду од 23. до 26. новембра 2023. године.

Такмичење је организовано од стране ISM University of Management and Economics. Наши студенти су победили 9 тимова у финалу, док је у прелименарним рундама учествовало 63 тима из целог света.

У финалу такмичења студенти ФОН-а решавали су две студије случаја. Прва студија се односила на литванску компанију Brailliant, која се бави израдом друштвене игре која је прилагођенима слепим и слабовидим људима. Задатак студије односио се на креирање маркетиншке и комуникационе стратегије за игру и ширење пословања на тржиште Западне Европе. Другу студију случаја задала је Ugdančiu Patirčiu NAMAI, литванска невладина организација, која се бави психотерапеутским лечењем на њиховој фарми. Задатак студије је био да се развије нова услуга коју би терапеутска фарма могла да понуди како би повећала финанијске резултате у наредне две године.

Прелиминарна рунда, била је такође сачињена од две студије случаја, одржала се у online формату од 25. септембра до 9. октобра 2023. године. Прву студију случаја је задала јужноафричка компанија из области агробизниса, Securicor, а тема се односила на скалирање пословања са фокусом на тржишни и одрживи раст. Другу студију случаја је задала литванска компанија Bluma, која се бави стратешким консалтингом за зелене пројекте и оцењена је од стране LiMA – Литванске маркетинг асоцијације.