Ana Radojević GlibetićAna Radojević Glibetić |

Друга награда за Слађану Маченовски на конкурсу „Дигитални час“

Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавило је резултате наградног конкурса „Дигитални час“ за школску 2019/2020. годину и поред пријављених 255 радова наградило професорку информатике и рачунарства у ОШ „Војислав Вока Савић“ и СМШ „Марко Тајчевић“ Слађану Маченовски, која је освојила друго место.

Награђени рад „Пројектни задатак – паметни сурфер“ представио је приказ активности на часовима пројектне наставе у петом, шестом и седмом разреду који су реализовани на часовима информатике. Реч је о креирању мултимедијалних садржаја на тему безбедности деце на интернету, а финални продукт свих активности јесте објављивање сајта „Паметни сурфер“ од стране ученика седмог разреда на Дан безбедног интернета.

Свечана додела награда организована је у просторијама Скупштине града Београда, а дипломе је уручила државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, која је награђенима поручила да је њихова улога од изузетног значаја у усмеравању ученика у дигиталном окружењу.