Ana Radojević GlibetićAna Radojević Glibetić |

Почела вакцинација и на терену (ВИДЕО)

Вакцинални пунктови на терену почели су са радом, тако да ће се вакцинација, поред Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, обављати у Брајковцу, Дудовици, Великим Црљенима, Рудовцима, Јунковцу и Степојевцу, али и у старој хали Спортско-рекреативног центра „Колубара“.

На овај начин, вакцина ће свима бити доступнија, рекао је др Јован Милојевић, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ и истакао да је закључно са 9. мартом вакцинисано 10.422 особе, што је око 20 посто пунолетних становника наше општине. Првом дозом вакцинисано је 6.796, другом 3.626 пацијената, a да би се развила антитела на Ковид-19 потребно је у просеку да прође око три недеље након примљене друге дозе.

Објашњавајући зашто је у Лазаревцу најмање интересовање за вакцинацију др Милојевић каже: „Општине као што су Лазаревац, Младеновац, Обреновац имају више сеоског становништва и тим људима је мање доступна здравствена заштита него у централним београдским општинама које предњаче у Србији по броју вакцинисаних“.

Више о вакцинацији, али и о ванболничком породилишту Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ погледајте у видео прилогу који следи.