Сања ЂоковићСања Ђоковић |

Гимназијалци одлазе у Лондон на такмичење „Owlypia“

Шест ученика Гимназије у Лазаревцу успело је да уђе у финални круг интернационалног такмичења „Owlypia“ који ће се одржати од 15. до 19. јуна у Лондону.

Своје знање из области уметности и дизајна, књижевности и културе, друштвених наука, технологије, као и економије и бизниса представиће Исидора Теодоровић, Барбара Марковић, Лена Николић, Нина Ђуровић, Лука Петковић и Теодора Мирић.

Како би деца отишла на такмичење, потребно је издвојити велика новчана средства у износу од око 800.000 динара. „Такмичење подразумева доста трошкова, од регистрације за такмичење, авионске карте, визе и смештаја, тако да смо били принуђени да тражимо помоћ на свим странама. Захваљујем се на донацијама ЕПС-у, као и њиховим синдикатима, затим челницима општине Лазаревац и Савету за образовање, као и Телекому Србија“, истакла је директорка Гимназије у Лазаревцу Јасна Марковић.

Ученици који су се пласирали у финале, захваљујући одличним резултатима које су постигли у квалификационом делу, биће награђени похвалама и медаљама.